Nu lanceres Kia Soul som elbil i Danmark - Pris: 255.000 kr (med 2016 afgift)

Kia nåede ikke sådan for alvor at få introduceret deres elbil inden Danmark blev ramt af registringsafgift på elbiler i 2016. Men nu er den her:

af Per Praëm - Dansk Elbil Komité (13-marts-2016)

Soul EV, der ligner Nissan Leaf på mange puknter, fås i 2 udstyrsvarianter, Vision til 255.000 kr. og Advance til 280.000 kr.. Lige som andre KIA biler, har Soul EV 7 års fabriksgaranti /150.000 km.

Farve og designmæssigt minder Soul EV da også ved første øjekast en kopi af den første model Leaf. Den model af Soul EV, som vi prøvekørte havde en del funktioner, til at nedbringe energiforbruget til opvarmning og afkøling af kabinen. F.eks. kan man vælge at slukke for varmen i passagersiden, når man var alene i bilen.

I sommerhalvåret kan man vælge at den kolde luft fra bilens aircon skal blæses ud gennem en række små kanaler direkte ti forsæderne. Alt sammen tiltag for at reducere den del af energiforbruget, som ikke går til bilens fremdrift.

I midterkonsollen sidder den normale P-R-N-D-B gearvælger som også kendes fra andre elbiler. B stillingen giver ekstra motorbremse - faktisk bruger man kun bremsen de sidste få meter før det røde lys, når man kører by-kørsel.

Over "gearstangen" er bilens store touch skærm, der ligesom i Nissan Leaf bruges til Navigation, Radio, Telefon forbrugscomputer etc..

Speedometer, energimåler og energi til/fra motor instrumenterne udgøres af en 3,5 tommer OLED skærm.

Soul EV har lige som de fleste andre moderne elbiler også bak-camera.

Bagagerummet er regulært, men høre til det mindste i klassen. Både Nissan Leaf, VW e-Golf og Renault Zoe har større bagagerum end Soul'en. Har man brug får mere bagageplads, så kan ryglænet på bagsæderne foldes fremad, hvilket udvider kapaciteten fra 281 liter til 891 liter.

Bunden kan løftes op, så man kan opbevare ladekabler og andre småting lidt af vejen…

Når motorrummet foran åbnes er det svært at se at der er tale om en elbil - bortset fra de tykke orange kabler.

Elmotoren yder 109 hk og leverer et drejningsmoment på 285 Nm.

Topfarten er 145 km/t og acceleration på 11,2 sek. (0-100km/t).

Kia Soul EV har ligesom andre japanske elbiler to ladestik. De sidder bag en låge i bilens front.

Til venstre et IEC type 1 stik og til højre et CHAdeMO stik. Kia Soul EV kan DC lade med en effekt helt op til 100 kW - Dobbelt så meget som de hidtidige 50 kW, som kendes på CHAdeMO laderene, men pt er der ingen CHAdeMO ladere i Danmark, som understøtter dette.

Den 283 kg tunge batteripakke ligger under gulvet, hvilket giver et lavt tyngdepunkt for bilen. Batteripakken, som for øvrigt er på hele 27 kWh giver bilen en norm-rækkevidde på 212 km.

Specifikationer